Thursday, October 21, 2010

Kemalangan Di Tempat Saya


Salam,

Ketika dalam perjalanan pulang dari tempat kerja tadi, lebih kurang pukul 11 malam, aku telah bertembung dengan sebuah kemalangan. Kemalangan tersebut melibatkan sebuah motor Modenas Elegan dan Proton Saga bukan BLM. Gambar-gambar berikut di ambil sebagai bukti sahaja tanpa niat lain.



Lelaki sebelah motor ni merupakan mangsa kemalangan. Ajaib, pakcik ni masih boleh melompat-lompat (Demi Allah aku tak tipu, pakcik tu lompat untuk memastikan kaki dia tak patah walaupon aku tak bagi pakcik tu buat camtu). Tengok keadaan motor beliau! Subhanallah!
Ni motor pakcik tersebut dari belakang pulak. Box motor? tercampak lagi depan dari kereta hampir 20 langkah dari kereta (Jauh tu.. ). Lagi terperanjat, Serpihan cermin depan motor (Kalau RXZ selalu di panggil ferring) ada kat depan kereta.

Kereta tu macamana pulak??

Jangan tak percaya, Ini lah kereta yang kena langgar tersebut. Dua orang bangsa Cina pakcik yang melanggar berbangsa Melayu. Berikut perbualan yang aku sendiri tak boleh lupakan.

Mr. Chin: Pakcik, macamana pakcik boleh langgar?

Tn. Hj: Entahlah, Mungkin saya mengantuk. Most probably, I lost control of the bike (Pakcik tu masih terduduk ketika ni).

Aku: Pakcik Ok? Teruk jugak keadaan pakcik ni.

Tn. Haji: Takda masalah, pakcik ok, sikit calar pon takda ni. Tengok. (Pakcik tu bangun dan terus lompat2).

Mr. Chin: Aiya! jangan lompat-lompat, nanti kalau ada patah susah woo.. Lu betul ka takda apa-apa? Where are you going aa??

Tn. Haji: Betul,  I'm ok, Allah protect me. I helped Him, He promised He will help me.

Mr. Chin: Betul lah, you sudah langgar kereta, Motor pon sudah rosak teruk aa, tapi Allah still protect you. Tengok motor you, I pon tak percaya, I rasa, mungkin you sudah masuk bawah kereta punya, belakang, I tengok you ada tepi. Terima kasih Tuhan Allah. 

Aku: Alhamdulillah pakcik selamat, Motor pakcik teruk betul. Tapi yang penting pakcik selamat. Pakcik dari mana tadi ni?

Tn Haji: Pakcik baru balik dari mengajar mengaji kat Masjid Shah Alam tadi.

Itulah lebih kurang cerita aku dengan eksiden tadi tu. Lepas tu, aku terus hantar pakcik tu pergi IPD Kajang dan aku baru balik sekarang tunggu pakcik tu buat report dan tunggu anak beliau datang ambik. Sekian laporan aku. 


Posted by Picasa

7 comments:

Masdalifadzlie M Saaid said...

Kalau kau tak berubah juga, tak tahulah! :p

StingRay said...

This is amazinggg!!!

-rj- said...

*speechless*

k0m4nd3r said...

Fazlie: Ubah mesti kena ubah la wei.. aku pergi kerja pakai kopiah arini. :D

Sting: Fuiyo speaking.. tp benda nak jadi cerita kan..

rj: yg ko speechles ni dah kenapa??

Masdalifadzlie M Saaid said...

pakau kopiah tu tanda berkabung sbb team n9 kalah mlm td ek?

k0m4nd3r said...

Tapir.. Bila Duyung nak keluar nih.. hohoho

wafixx said...

perbualan yg sungguh sukar dipahami. Mb en fahmi je phm huhu