Tuesday, February 3, 2009

Hari Wilayah

Putrajaya, 1 Februari 2009 - Hari ini di isytiharkan cuti Sempena sambutan hari wilayah. Memandangkan hari ini adalah hari Ahad, maka cuti akan di sambung pada 2/2/2009 bersamaan hari Isnin. Yooo!! cuti lagi!!

Seremban, 2 Februari 2009 - Memandangkan hari ini merupakan hari cuti wilayah yang di sambung sejak semalam, ramai warga kota mengambil kesempatan untuk melakukan kerja-kerja yang tertangguh di sebabkan kekangan kerja. Contoh2 kerja yang tertangguh adalah seperti membayar bil, pergi bank, pergi klinik gigi untuk buat rawatan penskaleran dan sebagainya.

Tapi bagi aku walaupun aku sedang bercuti, tapi aku x dapat menikmati cuti aku ni. Ini kerana aku mengalami sakit gigi yg kronik. Ade 7 lubang kat gigi aku (kire macam dah ade koloni perigi 7 dalam mulut aku nih.)

Berikut merupakan kata2 perangsang/semangat dari rakan2 aku.

Apis (Computer Lab Tech @ SKTTJ) : Ekau sakit gigi, den pon samo sakit gigi, ado kemistri agak eh kito nih, tapi ekau laie paghah, sampai x leh cakap ni ha. poie lah cabut gigi tu ngah (aku adalah angah). Kang kok x cabut melarat sampai 9 lubang dah bulih buek main golf tuh..

Marwan (Peg. Penilai @ MPS) : Polik den mo kau ni ngah. sanggup kau tahan sakit gigi kau tuh dah dokek sebulan dah. poie la jumpo doktor tuh. X lamo kojap ilang lah sakit tuh. bukan sakit na pon. tampa kojap ilang lah sakit eh tuh. Tah apo yang di takut an tah..

Wafi (Jurutera @ JKR HQ) : kok den lah, lamo dah den poie cabut. poie yo lah, banyak apo klinik gigi kek somban nih. ekau keto tu bleh lak tobuk2, gigi tu poie lah tampa.. kok monyok yo camni.. dah jadi x best lak den nengok kao nih. dah macam ayam berak kapur yo..

kesudahan episod sakit gigi nih, aku meletakkan minyak angin cap kelapa dara kat gigi aku yg bengkak.. dan sampai arini dah x sakit lagi dah. sib baik x pergi jumpe doktor gigi.. kalau x abis dah duit aku nk buat kete aku jadi lowered.. wakaka.. :D

6 comments:

zieda said...

tu la die..kerete kerete kerete...aduyai...

nazri said...

canggih...
bila bro nk blanje nih... hu hu

xara said...

macam ada idea nak buat kartun je ni >:D

komander said...

Zieda: itu just literally speaking ler.. hohoho
Naz: belanje? claim pon xdapat lg.. nk belanje ape??
xara: jgn la kejam sangat kak suri.. huk huk huk..

zieda said...

buat je kartun die kak suri..hikhik

komander said...

Wah.. ziedatron.. tambah nasik nampak? hehe...