Tuesday, August 17, 2010

puasa dan aku.

Salam,
dalam kelas aku tadi, cuma aku dan Aida je yang melayu. Peserta lain bangsa lain. Time minum petang, mereka di benarkan makan dalam kelas. Hari ni, diorang makan pizza. Sikit pon aku tak teruja. Ralit dengan task yang amoi tu bagi. Tiba-tiba amoi sebelah aku tanya,
"You tak kisah ke kitorang makan? I wonder kenapa muslim kena puasa.".

Aku jawap,
"no problem, you makan lah, dah 7 hari puasa maa. Takda hal lah."
tiba-tiba,


"kreukkkkkk"
Ciss! Perut aku ni time2 ni pon lah ko nak bercakap..


Sent by emoze push mail

5 comments:

rr said...

Tapau laa...

xara said...

nanti kalo mai opis, atas meja saya ada buku saya panjam drpd Kak Dilah, berkenaan kenapa perlu puasa (dari segi saintifik). Lain kali bole guna hujah tu.

k0m4nd3r said...

Bos: Pizza mana boleh tapau.. hahaha.. Kalau tapau pon, camna nak bawak all the way sampai kereta.. :D

Kak suri: sy rasa diorang dah kebal kot.. wakaka.. anyway, tahun ni setakat nih, puasa masih berjalan lancar lagi..

-rj- said...

semoga kita tabah menjalani ibadah pose nie..

k0m4nd3r said...

RJ: :D