Wednesday, November 18, 2009

Best gilak ah ding dong!

Semalam 17 Nov, aku g sebis BLM aku kt tmn. Kajang Utama. Kedai yg di cadangkn oleh yus a.k.a sayatin. Nk cari kedai tu memang payah sikit. Aku rasa macam malas nak cari dah sebab aku cuma nak servis biasa je. Last2 aku kontek sayatin balik untuk tanye kedai tu.
Terletak di jalan tku 1/25, name bengkel: YAZ. Name tokey: encik Ali. Aku ckp nk servis biasa 50k. Die start kete aku, die cakap ada bunyi pelik "tik-tik-tik". Aku yakin IAFM aku ada problem. Aku mintak dia cek sekali. Dia cakap try flush enjin dulu, tgk ada problem bunyi lagi ke tak.
Ok, setle running engine for about 10 minutes, the flushing done. Bunyi tu pon dah xde dah. Save duit aku tak perlu tukar IAFM.
Untuk servis 50k, aku kene bayar RM 121, RM 79 minyak itam, RM 12 flush engine, RM 10 upah. Aku rase la, tak tengok resit pon tadi. Sebab terperanjat murah je. Heheh, kalu kat proton, mau kene ketuk dah.. Lepas sebis tadi, aku terus shoot g opis. Maklum lah dah pukul 11, tapi ada satu yg pelik. Aku tekan mcm biasa, tapi pergi dia tak macam biasa. Pergh! Ringan gila kete aku! Ape sudah jadi? Jalan yang biasa aku bwk @ 90km/h jadi 120km/h wah! Aku jadi pelik sendiri. Aku gi servis kereta ke pergi upgrade engine td? Hoho.
X lama pastu en. Ali call, die tanya soalan biasa la, amacam kete? Ok x? Budak buat ok x? Aku jawap.. "tip top" xsia2 aku hantar p bengkel ni. Berbaloi-baloi!. Sape-sape rasa nk servis kt sini sila kontek aku ya?
Posted by ShoZu

5 comments:

StingRay said...

warranty macam mana? burn?

zieda said...

hurm, mahu juga lah....

k0m4nd3r said...

Sting: g mam sama itu warranty, ada warranty pon xleh claim baik xyah warranty gitu. Alasan cam budak sekolah, ade ke patut sebab aku wat wiring radio, warranty utk tingkap void. kan hampeh tu..

Zieda: mahu apakah? hehehe..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

=)

k0m4nd3r said...

=) jugak..