Tuesday, July 28, 2009

Bubur Nasi, Telur Masin. Ikan Bilis Goreng

Menu malam semalam adalah seperti di atas. Menu itu adalah menu utk kami yang berpuasa. (Macam puasa, tapi bukak pose dekat nk isyak baru sampai umah).
dah sampai umah, solat maghrib, basuh periuk belanga, basuh beras, masak bubur, cuci telur masin, rebus. panaskan minyak, goreng ikan bilis. Siap!.

Air org bujang, air kosong je sudah jangan ngade2. Sambil tunggu bubur empuk, aku p mandi. si "Bincek" tengok bubur n juadah2 lain. "ok, kasi clear perut nih baru best nk menyantap!" kata ku dalam ati.

pas mandi n settle ape yang patut, aku turun utk emulakan operasi. aku tgk Bincek da start dulu. aku sambar mangkuk, isi bubur, amik telur separuh, amik sejemput ikan bilis, letak kicap.. perghh.. layaaann...

makan punye makan, abis 5 mangkuk utk aku sorang, Bincek makan 4 mangkuk sebab die nk tambah xde lagi dah (padehal aku mandi tadi, die dah start dulu.. muahaha).

Naik atas aku tgk tv layan cerita chinese long story ke hape tah kat tv. hangin je tgk cerita tuh. bongok punye tv nih, kalau nk potong pon jangan la sampai org tgk x paham. kalau nk potong tahap tuh, baik xyah tayangkan, ni mcam saje tayang nk penuhkan slot malam isnin je nih. sbb tension, aku terus layan tido.

Pukul 2 pagi, perut aku sakit. erghhhhhh.. tulun.. tulun.. n sampai sekarang, perut aku masih sakit.. hohoho..

4 comments:

ReD said...

lor.. sbb makan makanan di atas k die sakit perut?? hoho

k0m4nd3r said...

Camtu lah lebih kurang.. hohoho..

rr said...

Bujang malas...

k0m4nd3r said...

Bukan malas da.. ini undang2 yang sangat bagus.. ini namanya family planning.. :D